Beursgenoteerd bedrijf koopt $ 150.000.000 in Bitcoin, zegt Holding BTC Superior tegen Holding US Dollar

In navolging van MicroStrategy en Square investeert Bitcoin-mijnbouwbedrijf Marathon Patent Group nu een groot deel van zijn schatkistreserve in BTC.

Marathon kocht voor $ 150 miljoen aan BTC tegen iets meer dan $ 31.000 per Bitcoin, volgens een persbericht van het bedrijf.

Zegt Merrick Okamoto, de voorzitter en CEO van Marathon

“Door $ 150 miljoen aan Bitcoin te kopen, hebben we het proces versneld om Marathon uit te bouwen tot wat volgens ons de de facto investeringskeuze is voor individuen en instellingen die op zoek zijn naar blootstelling aan deze nieuwe activaklasse.

We zijn ook van mening dat het aanhouden van een deel van onze schatkistreserves in Bitcoin een betere langetermijnstrategie zal zijn dan het aanhouden van Amerikaanse dollars, vergelijkbaar met andere vooruitstrevende bedrijven zoals MicroStrategy. “

Volgens CoinMarketCap bezit MicroStrategy nu ongeveer 70.784 BTC ter waarde van meer dan $ 2,25 miljard op het moment van schrijven. Square heeft 4.709 BTC gekocht ter waarde van ongeveer $ 148 miljoen.

Okamoto merkt op dat Marathon een contract heeft gesloten om 103.060 mijnwerkers te kopen die naar verwachting volledig zullen worden ingezet in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022.

De algemeen directeur zegt:

“Als alle miners vandaag operationeel zouden zijn, op basis van de huidige moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk, zouden we ongeveer 55-60 bitcoins per dag produceren. Door ons huidige geld echter te gebruiken om nu in Bitcoin te investeren, hebben we ons potentieel om een ​​pure-play-investering te zijn, omgezet in realiteit. „