Binance Criticized voor BSV Mining Support Ondanks Exchange Delisting

Toen er weer een burgeroorlog uitbrak, deze keer tussen de Bitcoin-vorken, was er een drang om zich te distantiëren van Bitcoin SV en zijn schepper, de man die beweert Satoshi Nakamoto, Craig Wright, te zijn. Een groot bedrijf dat hun standpunt bekend maakte was Binance, die BSV van de beurs haalde.

Dit gebeurde in april 2019 en sindsdien is er geen beweging meer geweest van Binance om Bitcoin SV terug te verwelkomen, ook al heeft het zich gevestigd in het ecosysteem en staat het momenteel op de zesde plaats wat betreft de marktkapitalisatie. In één opzicht heeft Binance echter de Bitcoin Code gesteund, en voor de voorzitter van de Bitcoin-vereniging, de entiteit achter Bitcoin Satoshi Vision, Jimmy Nguyen, is dit nogal ironisch.

Het blijkt dat de mijnbouwpool van Binance, die een jaar na de schrapping van de BSV werd gelanceerd, nu de grootste verificateur van het BSV-protocol is. In een verklaring aan CoinDesk, zei Nguyen het een ,,weinig te ironisch“ was dat Binance, die BSV van zijn belangrijkste uitwisseling schrapte en kritiek op de cryptocurrency is geweest, nog als BSV economisch de moeite waard aan mijn beschouwt.

Niet de moeite waard om te ondersteunen

Door BSV publiekelijk van de beurs te halen, verklaarde Binance zich los te maken van BSV, en van de maker Wright. Het bedrijf zei op dat moment: „Bij Binance bekijken we periodiek elke digitale asset die we op de lijst zetten om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de hoge standaard die we verwachten. Wanneer een munt of penning niet meer aan deze norm voldoet, of wanneer de branche verandert, voeren we een diepgaandere beoordeling uit en eventueel schrappen we de lijst. Wij geloven dat dit al onze gebruikers het beste beschermt,“ wanneer we de lijst van BSV schrappen.

„Deze acties spreken veel luider dan de woorden: Binance sprak in april 2019 toen het BSV van de lijst schrapte door te zeggen dat de munt niet voldeed aan de veronderstelde „normen“; de waarheid is dat BSV wel voldoet aan de normen van Binance – voor het genereren van inkomsten uit BSV wanneer het kiest“, voegde Nguyen eraan toe.

Dit alles komt in een tijd waar de nieuwe mijnbouwpool de grootste mijnwerker van BSV is geworden. Op een 7-daags voortschrijdend gemiddelde, maakte de Binance Pool iets minder dan 20% van de totale hashrate van het netwerk uit.

Anti-Wright

Het lijkt erop dat veel van de vijandigheid jegens BSV van Binance ook voortkomt uit de CEO van de uitwisseling en zijn mening over de zelfverklaarde Satoshi Nakamoto. Wright had publiekelijk gedreigd iedereen aan te klagen die hem een bedrieger noemde, en dit is precies wat Changpeng Zhao deed.

Zhao riep verder de BSV-gemeenschap op om Wright uit zijn ecosysteem te schoppen: „Iedereen die BSV steunt vanuit een tech perspectief zou de frauduleuze Craig Wright moeten aanvallen, die UW gemeenschap vergiftigt, en niet de rest van de wereld moeten aanvallen,“ voegde hij eraan toe.